Когато в събота вечер Джанел Стори решава да се включи в празненствата за Хелоуин в един

...
Когато в събота вечер Джанел Стори решава да се включи в празненствата за Хелоуин в един
Коментари Харесай

Оцелели от фаталния инцидент в Сеул разказват за трагичната нощ

Когато в събота вечер Джанел Стори решава да се включи в празненствата за Хелоуин в един от оживените квартали на Сеул, тя не подозира, че тази нощ ще остане като една от най-трагичните в живота ѝ. Както и в този на стотици семейства в Южна Корея.

Джанел става свидетел на фаталния случай, в който повече от 150 души загубиха живота си. А случката се развива пред очите ѝ.
Чуваха се разнообразни неща, но най-вече се усещаше паника от тълпите, идващи към нас. Някои крещяха от боязън, само че и от това, че бяха комплицирани. Наистина не знаехме какво се случва в този миг, нямахме визия. Но най-вече усещахме паника и ужас. Аз се измъкнах, само че доста други не съумяха.
Джанел споделя, че скупчвания на огромни групи хора не са необичайност в Итаеуон - поради силноразвития нощен живот в квартала. Но тълпите от събота надвишават всичко, което до този миг е виждала - „ един до друг “, човек до човек.

Джанел отива на празненствата със свои другари. В момента на паническия опит за бягство на хилядите хора в региона, тя съумява да се скрие от прииждащите тълпи.
Вероятно бягаха от боязън от това, което виждаха пред тях. В противоположен случай шяха да бъдат заклещени от натиска на тълпата. Хората не знаеха какво се случва, просто се опитваха да се измъкнат от огромната тълпа.Приятелите ми ми споделиха, че са видели само един полицай да се пробва да въведе ред сред тълпата. В такова голямо струпване на хора само един човек да окаже помощ. Аз не видях никого, беше трудно да се различат лица в тълпата.
Около 100,000 души са участвали на празненствата за Хелоуин в Итаеон. Това е и най-мащабното събитие навън в страната от началото на пандемията. Правителството в Южна Корея облекчи строгия Ковид режим през последните няколко месеца. 
Просто искахме да честваме, да се забавляваме и да усетим свободата на Хелоуин и на 2022 година, най-сетне с по-малко ограничавания. Трябваше да е просто една нощ на развлечение, но бързо се превърна в доста повече от това. Превърна се в истински кошмар.
Според разкази на очевидци улиците са били толкоз препълнени с хора и превозни средства, че е било невъзможно за служителите на незабавна помощ да стигнат до пострадалите. 

И докато Южна Корея е погълната от печал, случаят остава като един от най-трагичните в историята на страната. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР